vineri, 27 mai 2022

Cum sa organizezi un eveniment corporate de succes?

Fie ca vrei sa organizezi o conferinta, o intalnire sau un congres, trebuie sa iei in considerare anumiti factori pentru un eveniment de succes. In acest articol vei afla care sunt acei factori si cum poti crea evenimentul perfect.

Cum sa organizezi un eveniment corporate de succes?

Un eveniment corporate este important atat pentru compania care-l organizeaza, cat si pentru fiecare participant in parte. Sunt o multime de detalii de pus la punct, iar fiecare invitat are o lista cu multe asteptari pe care organizatorul trebuie sa le duca la bun sfarsit.

Pentru un eveniment impresionant, un cort de inchiriat este solutia potrivita. Spunem acest lucru pentru ca un astfel de cadru este usor de decorat si poate imbraca o multime de forme, in functie de dorintele organizatorului evenimentului corporate.

Ce trebuie sa iei in considerare?

  • Scopul. Un team building are un scop diferit fata de o expozitie comerciala sau de o conferinta de presa. Afla care e scopul evenimentului corporate pe care vrei sa il organizezi, iar munca o sa-ti fie inzecit mai usoara.

  • Locatia. Acesta este primul pas, indiferent de tipul de eveniment corporate pe care vrei sa il organizezi. Poti apela la sali specifice pentru astfel de evenimente, insa iti va lipsi versatilitatea. Schimbarea decorului poate fi aproape imposibila, iar rearanjarea mobilierului e dificila. In situatia in care salile dispun de echipe pentru redecorare si aranjare, atunci lucrurile devin mai simple.

Sau poti apela la un cort pentru evenimente. Poti personaliza cortul astfel incat sa fie potrivit oricarei atmosfere. In plus, ai mai multa libertate cand vine vorba de locatie, pentru ca acesta poate fi montat in nenumarate zone.

  • Tematica. O petrecere de Craciun va avea o tematica si o atmosfera diferite fata de un congres. Principala intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este daca evenimentul va fi formal sau informal. Decoratiunile, activitatile, serviciile de catering etc. vor fi alese in functie de raspunsul tau.

  • Catering. Orice tip de eveniment corporate vrei sa organizezi, de obicei dureaza mai mult decat o dupa-amiaza. Astfel, invitatii au nevoie de mancare si bauturi racoritoare. In functie de eveniment poti alege o masa in stil bufet sau portii individuale de mancare.

  • Activitati. O petrecere de Craciun va avea cu siguranta multa muzica si dans. In schimb, un dineu de afaceri are, bineinteles, servirea cinei ca eveniment principal. Nu exista activitati pe care le poti face in toate evenimentele. Astfel, acestea trebuie alese in functie de scopul si tematica evenimentului.

  • Decoratiuni. Dupa cum am mentionat mai sus, alegerea unui loc de desfasurare a unui eveniment vine si cu alegerea decoratiunilor. De la corpuri de iluminat, pupitru pentru vorbitor sau drapaje block-out, acestea sunt alese in functie de scopul evenimentului.

Avantajele unui cort pentru evenimente corporate

Corturile pentru evenimente corporate vin cu o serie de avantaje atat pentru tine cat si pentru invitati. Unele dintre acestea sunt:

  • Libertate creativa. Nu depinzi de o anumita locatie si nici de regulile impuse in acea locatie. Astfel, aranjamentul, decorurile si inclusiv cortul pot fi modificate dupa bunul tau plac, pentru a crea evenimentul perfect.

Nici nu e nevoie sa te stresezi prea mult in unele situatii. Daca scopul evenimentului este sa aproprie angajatii sau clientii, te poti baza pe natura. O retragere relaxanta la iarba verde ar putea fi lucrul de care acestia au nevoie.

  • Oportunitati pentru activitati. Daca inchiriezi o sala clasica pentru evenimente, nu vei beneficia de foarte mult spatiu decat daca platesti sume mari. In schimb, iti poti inchiria mai multe corturi mari sau mici pentru diverse activitati. Intr-unul se pot desfasura activitati de team building iar in celalalt invitatii se pot bucura de o masa copioasa. Sau poti avea un cort mare cu mese de picnic, mancare si jocuri pentru divertismentul angajatilor sau al clientilor.

Ei bine, un cort pentru evenimente iti ofera libertate atat din punct de vedere al decoratiunilor cat si al activitatilor.

  • Vremea nu e o problema. In principiu, prima grija a celor care organizeaza evenimente corporate in corturi este faptul ca vremea ar putea strica totul. Ei bine, nu si in cazul acesta! Majoritatea furnizorilor de astfel de servicii vin cu o sumedenie de echipamente pentru siguranta si bunastarea ta si a invitatilor.

Daca organizarea unui eveniment pare prea complicata, apeleaza la serviciile celor de la EventStuff. De la evenimente legate de Presedintia UE si Microsoft Summit 2016, acestia au experienta si elementele necesare pentru evenimentul tau. Uita-te peste catalogul lor si creaza un eveniment pe care toata lumea il va tine minte!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu