joi, 19 mai 2022

Cum sa iti dezvolti afacerea din domeniul agriculturii cu ajutorul utilajelor agricole?

Agricultura - un domeniu atat de cunoscut si util, dar totusi cu o nevoie atat de mare de forta de munca, de implicare, motivatie si nu in ultimul rand, de utilaje agricole performante. Pentru toti cei ce au in plan deschiderea unei afaceri in domeniu agricol, fara dar si poate, utilitatea achizitionarii unor utilaje agricole este bine cunoscuta si majoritatea celor ce sunt interesati de acest domeniu cunosc gradul de investitie. Intr-adevar, utilajele agricole nu sunt achizitii deloc ieftine, dar totusi, fara acestea, o afacere in domeniul agricol ar fi aproape imposibila, mai ales in vremurile agitate in care traim. 

Cand vorbim de afaceri, cu siguranta nu ne referim la cele mici, de familie, iar asta deoarece acestea nu necesita investitii foarte mari, ci pur si simplu implicare si motivatie, in timp ce adevaratele afaceri din domeniul agricol implica si investitii destul de mari, dar si un plan bine pus la punct. 


Avand in vedere ca agricultura reprezinta baza alimentatiei, cu siguranta discutam despre un domeniu care niciodata nu va putea sa moara, ceea ce reprezinta o mare siguranta in ceea ce priveste investitia pe care vrem sa o facem. 

Cat de mult influenteaza utilajele agricole calitatea recoltei?

In ceea ce tine de utilajele agricole, fara a sta pe ganduri, cei ce fac achizitii de acest tip stiu cel mai bine ca intr-adevar, investitiile sunt mari, dar totusi, rezultatele sunt pe masura. Fara dar si poate, rezultatele sunt cele ce conteaza in acest domeniu, iar cu toate ca investim poate o suma mare pentru un utilaj, conteaza ca ulterior banii investiti vor fi acoperiti rapid de profit. 


Intr-adevar, in aceste situatii vorbim despre plantatii mari, despre produse calitative si despre contracte serioase. Cu adevar, tine foarte mult de agricultori daca doresc ca utilajele pe care le achizitioneaza sa ofere si calitate, nu doar cantitate. 


Desi nu pare ca utilaje au de-a face cu calitatea, cel putin la prima vedere, totusi putem sa contrazicem usor aceasta ipoteza. In primul rand, daca utilajele sunt defecte, plantatia risca sa fie compromisa, la fel se poate intampla si cu intretinerea lor, iar in ceea ce tine de recolta, cu siguranta un utilaj care nu este conform standardelor nu va reusi sa ne ofere produse calitative in urma recoltarii. 


Cu cat terenul este lucrat cu mai multa responsabilitate si se evita pierderile, cu atat recolta va fi una mai bogata si mai sanatoasa. Utilajele agricole de ultima generatie au fost special concepute pentru a le oferi agricultorilor o productie cat mai generoasa.

Cum reusesc cei de la IPSO sa furnizeze utilaje agricole de ultima generatie pe placul tuturor?

Asa cum deja am amintit, utilajele agricole reprezinta investitii destul de mari, facute de agricultori, pentru a se asigura ca isi pot cultiva si intretine terenurile. In mod evident, faptul ca achizitionam masini agricole nu inseamna ca nu vom mai avea nevoie de ajutorul personalului, dar diferenta este reprezentata de faptul ca ne vom putea continua activitatile prioritare legate de culturile pe care le avem, ceea ce va reducere pierderile. 


Intr-adevar, pentru unii agricultori achizitionarea de utilaje agricole poate fi considerata un efort mare, in ceea ce tine de banii ce urmeaza a fi investiti, dar tocmai din acest motiv, firme precum cei de la Ipso ofera si solutia achizitionarii unor utilaje la mana a doua, care sunt mult mai accesibile, aceasta fiind o optiune foarte buna de inceput. Dupa achizitionarea unor utilaje la mana a doua si utilizarea acestora timp de cativa ani, ulterior pot fi achizitionate utilaje noi, fara sa mai fi fost folosite si de alti proprietari. In mod clar, cei de la Ipso se asigura ca utilajele la mana a doua pe care le comercializeaza sunt in stare perfecta de functionare si pot sa fie utile si in viitor. 


Pentru fiecare dintre cei ce abia sunt la inceput, fara dar si poate, ideea de a cumpara utilaje agricole la mana a doua poate fi cea salvatoare, avand in vedere ca pentru utilajele noi sumele sunt vizibil mai mari. Bineinteles, utilizarea de utilaje la mana a doua nu este un pas ce trebuie neglijat, iar asta deoarece, cei mai multi dintre agricultori, la inceput, nu isi permit sa achizitioneze utilaje noi. 


IPSO pune la dispozitia fermierilor o gama variata de utilaje agricole care pot fi folosite pentru toate tipurile de recolte. Tractoarele, combinele, semanatorile, toate sunt de o calitate superioara si apartin celor mai cunoscute branduri din aceasta industrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu