marți, 15 martie 2016

Tatal trebuie sa se implice in cresterea copilului

Exista un mit gresit care face diferente intre barbati si femeie cand vine vorba de ingrijirea copilului - "mama se ocupa de schimbarea scutecelor, ea il hraneste si tot ea il spala". Daca procedam in acest fel, barbatii nu vor sti sa se descurce niciun moment atunci cand vor fi obligati de imprejurari sa ramana singuri, fara mama, cu pruncul lor.

Un tata nu are datoria doar de a-i asigura din punct de vedere financiar tot ce are nevoie, ci si sa-l ingrijeasca si sa-l educe productiv. Un copil are nevoie si de tata, nu doar de mama, cu toate ca mereu, la varsta frageda, copilul va trage mai mult la partea feminina pentru ca aceasta i-a dat viata si l-a alaptat.

Schimbatul scutecelor poate fi facut pe un model de masuta pentru infasat care-l ajuta pe tata sa faca aceasta actiune fara prea multe telefoane la partea feminina sau la alte inzvoare de informare precum internetul sau prieteni care au trecut deja de acest prag.

Atunci cand copilului ii este foame nu doar mama trebuie sa-l hraneasca, ci si tatal. Nu consider un lucru imposibil sa-ti controlezi nervii si rabdarea si sa-i dai in cantitati mici mancare celui mic, mai ales daca exista acel sentiment imposibil de contestat de dragoste parinteasca.


Atat mama, cat si tatal trebuie sa aibe activitati impartite, amandoi trebuie sa stie sa se descurce in momentele in care unul dintre ei lipseste pentru ca vor fi foarte multe momente in care prezenta amandurora este imposibila din cauza locurilor de munca sau a unor intalniri de afaceri productive si pacat de scapat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu