vineri, 20 februarie 2015

Ce trebuie sa stiti inainte sa va cumparati un laptop second hand

Atunci cand trebuie sa va alegeti un laptop, prima data va uitati care este pretul si daca va incadrati cu bugetul, care este configuratia si daca se incadreaza cu ceea ce aveti dumneavoastra nevoie, iar dupa aceea poate sa mai conteze si firma, pentru ca exista destul de multe branduri, dar aici depinde de impresia fiecarei persoane in parte, nu exista firme bune pe care sa le prefere toate lumea si firme slabe, pur si simplu este vorba de experientele anterioare pe care le-ati avut cu produse din brandul respectiv sau ce ati auzit despre ele.

Inainte sa mergeti sa va cumparati un laptop sh este nevoie sa stiti la ce trebuie sa fiti atenti, astfel incat sa cumparati un produs de calitate, fara defecte si care sa va tina o perioada lunga de timp dupa achizitionare.

O sa va prezint in continuare care sunt cele mai frecvente defectiuni care apar la un laptop second hand si cum puteti sa va feriti de astfel de produse:
Laptopul se supraincalzeste. Aceasta defectiune apare ca urmare a faptului ca in interiorul laptopului s-a strans foarte multa mizerie, pentru ca acesta nu a fost folosit cum trebuie. De acest lucru va veti convinge atunci cand veti merge cu el la reparat si veti vedea ca este plin de praf, care s-a transformat in intr-un strat consistent si foarte multe scame, care se baga prin toate piesele. Motivul pentru care laptopul second hand se incinge este ca aceasta murdarie patrunde in aerisiri si le infunda, iar el nu mai poate sa isi raceasca in mod optim componentele. De aici se ajunge ca procesorul grafic sa se desprinda de la placa de baza sau chiar se poate ajunge sa se arda sau sa se topeasca anumite componente. Pe langa faptul ca se incinge, un alt semn este restartarea frecventa.

Verificati daca laptop-ul second hand pe care doriti sa il cumparati prezinta urme de lovituri, in special in zona tastaturii, pentru ca in rest se vad daca exista crapaturi. Daca la tastara exista semne clare ca a fost lovit, va recomand sa renuntati la el si sa va orientati catre altul, pentru ca la acesta exista sanse sa fie afectata placa de baza sau chiar sa fie crapata. Trebuie sa fiti constienti ca nu toata lumea are grija de laptop-ul sau in mod corespunzator si il pastreaza, mai ales persoanele foarte neglijente, care il arunca pe oriunde si il folosesc in conditii care il pot deteriora. Din aceste cauze pot sa existe si mufe defecte, rupte sau chiar smulse. Trebuie sa fiti atenti inlcusiv la mufele de alimentare si cele care asigura conectarea la reteaua de internet.

Un comentariu: