joi, 16 martie 2017

Cum devii prieten cu alti bloggeri

Bine, sa spunem ca ti-ai deschis un blog si ai inceput sa scrii. Ai primit tu ceva comentarii, dar nu sunt prea pertinente, se cunosc ca sunt lasate de copii care nu stiu sa lege doua propozitii daca nu-l scriu pe "k" in loc de "c". Vrei ceva mai bun, vrei comentarii si sa comentezi bloggeri care stiu ce spun, care isi sustin ideile prin argumente si iti pun diverse intrebari inteligente?




Ok, asta inseamna sa te integrezi cat de cat in blogosfera. Chirila spunea in "scrisoare pentru liceeni" sa ne inhaitam cu cei care citesc ce citim si noi. Se aplica si in blogging. Ia si cauta bloggeri care au aproximativ aceleasi idei ca ale tale, care scriu aproape de stilul tau si care au anumite pareri ce tie iti plac. Poate scrieti mai multi despre un sex shop, cauta cat mai multe pareri si modalitati de a forma un articol. Comenteaza blogurile lor si incearca sa comunici cat mai mult cu ei.

Ar fi bine sa faci rost de un mail, cont de facebook sau numar de telefon si sa incepi sa formezi o relatie cu ei, sa incepi sa te cunosti cu ei si sa deveniti prieteni. Apoi sa incepeti sa scrieti despre asta, despre cum l-ai cunoscut tu pe el si el pe tine.

Cand scrii un articol cu tema asemanatoare cu tema unui articol de-al lui pune un link catre el, spune cititorilor tai ca a scris si prietenul tau bloggerul x ceva pe tema asta. Tipul o sa vada ca ii faci anumite favoruri si o sa ti le intoarca, asta nu numai linkbuilding, dar faceti schimb oarecum de cititori.

Nu e bine sa mergi singur in online, nu e bine pentru ca odata si odata cineva o sa te critice, iar acel cineva e posibil sa cunoasca mai multi bloggeri ca tine si sa-i convinga sa te critice si ei. Omul cand citeste multe pareri rele despre tine te baga in "***** ma-tii" ca pe niste tampoane si nu te mai citeste. Daca ai si tu prieteni bloggeri, ei o sa-ti sara in ajutor si o sa scrie despre tine ca esti un tip ok, ca aia sunt invidiosi si asa mai departe.

Sunt doar cateva exemple, ce trebuie tu sa retii din acest articol este ca ar fi indicat sa-ti faci prieteni in blogosfera. 

2 comentarii: