vineri, 7 octombrie 2016

Avocatura- O meserie grea

Avocatura nu este deloc o meserie usoara, asa cum cred unii, ci ca sa ajungi un avocet de succes trebuie sa inveti si sa muncesti destul de mult, iar acest aspect este sustinut chiar si de avocatii de succes din tara noastra si care au multa experienta in acest domeniu. Si spun asta datorita faptului ca cei mai multi tineri din ziua de astazi isi doresc sa devina avocati si cred ca aceasta meserie este una usoara si destul de banoasa, lucru care nu este deloc adevarat. De exemplu, un avocat trebuie sa fie mereu atent la clientii sai si sa ii inteleaga pe acestea in toate problemele, fapt din care reiese ca daca vrei sa fii un avocat penal trebuie in acelasi timp sa fii si un avocat bun. Spun toate acestea pentru ca un avocat, in profesia pe care o are, poate da peste fel si fel de oameni, care au caractere diferite si care au gandiri diferite. 


Sa devii avocat nu este necesar doar sa fii unul dintre absolventii facultatii de drept, ci de la absolvire si pana la a fi numit avocat cu drepturi depline ai un drum foarte greu de razbatut. Iar pentru cei care nu stiu acest lucru, trebuie mentionat ca dupa terminarea unei facultati de drept, un avocat trebuie sa fie acceptat intr- un barou, iar acest lucru se face numai dupa sustinerea unui examen care nu este deloc unul usor. Insa abia apoi incepe greul, caci o perioada de doi ani de zile, avocatul se numeste stagiar, iar in acest timp trebuie sa deprinda toate tainele acestei profesii si sa invete foarte multe lucruri, pentru ca la sfarsitul acestei perioade de doi ani de zile va sustine din nou in examen, in urma caruia va fi declarat avocat definitiv.

Atunci cand un avocat devine unul definitiv, acesta poate alege in ce ramura a dreptului sa profeseze. Si stim cu totii destul de bine ca dreptul contine ramuri precum: dreptul penal, dreptul civil si dreptul juridic. Ca sa devii un avocat specializat in probleme de natura penale trebuie sa inveti in primul rand Codul Penal, care stim cu totii ca este o carte destul de groasa si nu in ultimul rand, sa inveti sa interpretezi legile prezente in aceasta carte. Majoritatea avocatilor specializati in drept penal isi prezinta serviciile in ziua de astazi chiar si cu ajutorul internetului, astfel ca acestia pot fi gasiti in mediul online destul de simplu. Pentru a- i gasi nu este nevoie decat de un search intr- un motor de cautare dupa cuvintele " avocat penal". In urma cautarii dupa cuvintele " avocat penal" cu siguranta veti da peste un site al unui avocat specializat in drept penal care va poate da toate raspunsurile la intrebarile dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu