miercuri, 7 ianuarie 2015

Kieron Williamson - 386.000 dolari in 15 minute

O poveste foarte interesanta despre viata si despre cum sa faci bani este cea a lui Kieron Williamson, un artist de doar noua ani care a reusit sa vanda tablouri in valoare totala de 386.000 de dolari in doar 15 minute. Aceasta suma a fost obtinuta in schimbul a 15 tablouri pictate de micul artist britanic care mai este supra-numit si "Mini-Monet".


Primele lui opere au fost scoase la vanzare inca din 2009, atunci 19 tablouri au fost vandute pe 14.000 de lire sterline, o suma deloc mica. Mai tarziu, tanarul a reusit sa vanda 16 picturi in schimbul a 17.000 de lire sterline.

Tot performanta poate fi numita si licitatia din noiembrie 2011, in cadrul careia a vandut 12 picturi pe 106.000 lire sterline, toate cele 12 opere fiind epuizate in doar 10 minute.

Tanarul poate avea acces la averea lui care creste pe zi ce trece doar atunci cand implineste varsta de 18 ani, pana atunci insa parintii lui sunt cei care ii administreaza banii. Inainte de a devenit celebru, Kieron locuia intr-un apartament inchiriat, ca apoi parintii lui sa cumpere o locuinta in valoare totala de 150.000 lire sterline, suma pe care pustiul o poate face in cateva zeci de minute. Kieron a reusit si aceasta perfomanta in iulie 2010 cand a dat 33 de tablouri in schimbul acestei sume. Deci, putem spune ca locuinta cumparata de parintii lui a costat 33 de tablouri pictate de micutul Williamson.

Acesta este genul de copil care si-a asigurat existenta in doar 9 ani. Si-a gasit drumul in viata si stie cu ce o sa se ocupe. Daca la o varsta atat de frageda pustiul reuseste sa vanda tablouri pe banda rulanta pe niste sume deloc de luat in ras, nu vreau sa-mi inchipuiesc cum ajunge acest pusti dupa cateva ore de lectii cu un profesor foarte bun.

Vreau sa citesc peste ceva timp cum a evoluat acest pusti, dar nu vreau sa ajung sa citesc vreodata ca parintii lui l-au transformat pe pusti intr-o afacere, asa cum este cazul lui Giuliano Stroe, copilul cu un fizic de impresionat, dar cu un tata prost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu