duminică, 20 ianuarie 2019

Despre casa si gradina


Este bine definit deja faptul că expresia ”acasă” nu reprezintă doar locuința în mod propriu-zis, ci persoanele, animalele de companie, grădina și aranjamentele din acest spațiu fac din casa – acasă. Un raport ce cu toții îl definesc în mod subiectiv datorită diferențelor de percepție dintre oameni, dar și a gusturilor și principiilor, fiecare alegând să managerieze acest spațiu în modul în care consideră că obiectivul de a se simți împlinit în zona creată cu propriile idei va fi îndeplinit. In acest sens sunt zeci de magazine online care ne pot veni in ajutor. zeci de magazine online care ne pot veni in ajutor.

CASA
În mod propriu, este un spațiu, o construcție, un ansamblu de elemente pe care omul, încă din cele mai vechi timpuri le-a căutat să le îmbine pentru a-și satisface o nevoie fundamentală – cea de protecție. Pe lângă siguranță, casa oferă sentimentul de apartenență, reprezentând locul unde este cel mai drag de întors atunci când ziua nu a fost cea mai bună sau când a fost atât de bună încât merită sărbătorită, este acel ”la revedere” sau acel ”bună” pe care fie îl spunem cuiva, fie îl simțim atunci când pătrundem în locuință.

GRĂDINA
Deobicei, definit ca locul unde oamenii se exteriorizează, se joacă, desfășoară activități, se bucură de cafea sau de fiecare sezon în parte. Poate unele dintre cele mai reprezentative avantaje în a avea o grădină sunt reprezentate de petrecerea timpul liber pe care îl poți materializa prin plantarea/ îngrijirea florilor, satisfacția propriilor recolte, bucuria râsetelor și consumării energiei copiilor, în fond, priveliștea mai amplă asupra a ceea ce am realizat pe parcursul timpului. Pentru a beneficia de aceste avantaje oamenii apelează la plusuri, artificii ce decorează spațiul personal, precum locuri amenajate pentru gratare, spații pentru copii cu leagăne, tobogane, fiecare alegându-și modul în care grădina sa arată după propriile interese, după situația financiară, după nevoi, priorități sau după timpul liber pe care consideră că îl pot investi în a se bucura sau a întreține.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu